lauantai 21. lokakuuta 2017

SYYSLOMA ROMANIASSA - BUKAREST JA TRANSYLVANIA

Olin kärppänä keväällä 2017 kun Blue Air avasi uuden suoran lennon Bukarestin ja Helsingin välille ja ostin äitienpäivälahjaksi äidilleni matkan Bukarestiin näin syysloman kunniaksi. Matkustusajat eivät olleet ehkä ihan herkullisimmat koska matkaan lähdettiin aika myöhään sunnuntai-iltana ja kotiin lähdettiin tiistai-iltana. Tällainen miniloma vaatii tietysti hyvää ajankäytön suunnittelua, jotta paikasta saisi kaiken mahdollisen irti mutta olin itse valmis hieman joustamaan ja ottamaan selvää asioista etukäteen.

Etukäteistutustumisen perusteella tultiin siihen tulokseen äitini kanssa että lähdetään yhden päivän retkelle Transsylvaniaan ja toisena päivänä tutustutaan Bukarestiin, koska googlettelun perusteella Bukarestissa ei ole niin paljon nähtävyyksiä, jotka meitä olisi kiinnostanut.


TRANSSYLVANIAN LINNAKIERROS
Transylvania
Peles Castle
Peles Castle
Peles Castle
Peles Castle
Transylvania
Mr. Dracula's Resident - Bran Castle
Romania matkakokemukset
Mr. Dracula's Resident - Bran Castle
Romania
Brasov city
Transylvania Romania
Brasov city
Brasov city
Brasov city
Brasov city
Romanialainen jälkiruoka
Papanasi perinne jälkiruoka koostuu donitsintapaisista leivoksista, joiden sisällä ilmeisesti jonkinlaista juustoa ja päälle laitetaan hilloa ja ranskankermaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Romania kokemuksia
Streets of rainy Bucharest
Bukarest kokemuksia
Streets of rainy Bucharest
Romania
Diktaattori Ceausescun hulppea palatsi, "Kansan talo". Se on maailman toiseksi suurin rakennus ja maailman painavin rakennus. Siihen käytettiin 99% Romanian marmorista.



Romania matkakokemukset






YHTEENVETO


Heti maanantai-aamuna lähdettiinkin varaamallemme Transsylvanian Linnakierrokselle, jolla pääsimme ihailemaan kauniista Karpaattivuoriston maisemista ja tutustumaan Pelesin ja Branin linnaan sekä Brasovin kaupunkiin.

Kierroksen ensimmäinen etappi oli Pelesin Linna Prahovan piirikunnassa lähellä Sinaian kaupunkia. Pelesin linna ei valitettavasti ole nyt syksyisin auki maanantaisin ja tiistaisin, joten siihen pääsimme tutustumaan ainoastaan ulkopuolelta. Tämä ei kuitenkaan meitä haitannut koska alue on erittäin kaunis näin ruska-aikana.


Pelesin Linnan jälkeen matka jatkui kohti Branin linnaa, jota myös mainostetaan Drakulan linnana. Linnaan päästtiin tutustumaan sisälle sekä siellä sijaitsevaan kidutusmuseoon, johon pääsimme tutustumaan koska emme päässeet sisään Pelesin linnaan.


Viimeinen etappi retkellä oli Brasovin kaupunki, jossa saimme viettää vajaa pari tuntia itsenäisesti ja sen jälkeen saimme osallistua lyhyelle oppaan vetämälle kaupunki kierrokselle, jonka jälkeen bussi lähti takaisin kohti Bukarestia.


Päivä oli pitkä. Tosi pitkä mutta olen sitä mieltä että se kannatti ja päivä antoi todella paljon.




BUKAREST

Toisen päivän suunnitelmat hieman vesittyivät ihan kirjaimellisesti kun koko aamupäivä satoi vaakatasossa ja ponnekkaasta yrityksestä huolimatta ulos ei ollut asiaa. Onneksi päivällä hieman sade hellitti ja päästiin hieman kiertelemään vanhaa kaupunkia ja näkemään tietysti kaupungin suurin ehkä nähtävyys, Ceausescun palatsin, Kansan talon. Olihan se aika huikea!



YLEISFIILIS

Bukarestista jäi hieman vaisu fiilis mutta meidän vajaan päivän tutustumisen perusteella en halua antaa vedenpitävää arviota ja Bukarest ansaitsee ehdottomasti vielä toisen mahdollisuuden joskus.

Transsylvanian kierroksesta jäi taasen todella hyvä fiilis ja olenkin sitä mieltä että Romaniaan matkustaessa kannattaa ehdottomasti lähteä myös Bukarestin ulkopuolelle. Karpaatit olivat todella hienot ja siellä pystyy lähes sormin tuntemaan historian havinan. Jos joskus vielä ehksyn Romaniaan silloin kiinnostaisi tutustua Mustanmeren rannikkoon ja päästä näkemään Transfargasan tiet, joita pidetään maailman kauneimpina.



LENNOT JA MAJOITUS

Blue Air aloitti keväällä uudet suorat lennot Helsingistä Bukarestiin suhteellisin halvoin hinnoin. Itse olin kärppänä ja sain su-ti lennot (tosin hieman huonot lentoajat) 60€/nenä. Lentoja näyttäisi Skyscannerin mukaan olevan tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Hotelliksi valitsin meille aika summa mutkiassa läheltä Bukarestin vanhaa kaupunkia Hotel Capitol - nimisen ***-tähden hotellin, joka vaikutti kuvien perusteella siistiltä ja se oli saanut ihan hyvät arvostelut. Hotelli kustansi yhteensä vajaa 150€.


Bukarestiin matkustaa voi siis matkustaa todella edullisesti ja paikan päälläkin elää ja syö varsin edullisesti.



TEKEMISTÄ

Bukarestissa kannattaa tutustua jalkasin vanhaan kaupunkiin ja mennä tietenkin katsomaan ainakin ulkoapäin Ceausescun rakennuttamaa Kansan taloa. Kaupungista löytyy myös monta museota ja Transsylvanian oppaamme kehoitti erityisesti tutustumaan Village Museoon.

Jos olet valmis myös lähteä tutustumaan Bukarestin ulkopuolelle en voi muutakuin suositella Mr.Tripp-yrityksen järjestämää Transsylvanian kokopäivän linnakierrosta, joka kustansi 80€/nenä. Retken varasin itse GetYourGuide-sivuston kautta ja varaus oli helppoa ja nopeata. Yritys itse otti yhteyttä lähes heti sähköpostitse ja ilmoitti hotellilta haku ajan ja toivoi että vahvistamme retkelle tulon sähköpostiin vastaamalla. Bussi tuli hakemaan juuri ajallaan ja retki meni oikein hyvin.



VINKKEJÄ

- rahanvaihto
Koska itse saavuimme maahan keskellä yötä vaihdoimme ensin pienen summan rahaa Helsingin lentokentällä, jotta meillä olisi antaa rahaa taksikuskille mutta tämä ei olisi ollut välttämätöntä koska pankkiautomaatteja oli lentokentällä paljon ja kaupugissakin lähes joka kadun kulmalla. Meillä oli jopa hotellin aulassa oma pankkiautomaatti, joten kaikista kätevintä onkin ottaa suoraan automaatista rahaa kohteessa.

- älkää käyttäkö takseja vaan yrittäkää selviytyä lentokentältä hotellille julkisilla!!

Takseja kannattaa välttää Bukarestissa viimiseen saakka ja käyttää mieluiten julkisia liikenne välineitä. Taksikuskien huijaukset/ryöstöt ovat ikävä kyllä yleisiä ja sen mekin saimme valitettavasti kokea matkallamme, joten kehoitan vilpittömästi käyttämään julkisia!

- osallistukaa retkelle

Pidän omatoimimatkailusta mutta liputan myös retkien puolesta varsinkin silloin kun haluat nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. Retkillä myös saat yleensä paljon erilaista lisätietoja kohteesta mitä et välttämättä muuten olisi osannut ottaa itse selvää ja eikä tarvitse itse suunnistaa mihinkään, tarvitsee vaan istua autoon ja ihailla maisemia kun toiset vievät sinut oikeaan paikkaan. Niin mukavaa ja kätevää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...