sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla? 

Lue alta paikallisen täsmä vinkit; 

Loviisan kahvilat

loviisa, pikkukaupunki


loviisa, pikkukaupunki


SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA
TUHANNEN TUSKAN KAHVILA on se kaikkien Loviisan kesäkävijöiden MUST SEE - paikka ja jos ajattelit kahvitella vain yhdessä paikassa suosittelen tätä paikkaa ehdottomasti! Kahvila sijaitsee vanhassakaupungissa Liisantalossa (Mariankatu 2 C) ja pääset nauttimaan kahvisi talon ihanalla sisäpihalla omenapuiden katveessa, söpöistä ruusukahvikupeista! Talon erikoisuus on sunkki, eli suolainen munkki.

LOVIISAN KAPPELILoviisan Kappeli on 150 vuotta vanha rakennus keskellä Kappelinpuistoa (Kuningattarenkatu 19), joka on ollut kautta aikojen legendaarinen illanviettopaikka seudulla. 1990-luvulla paikka pääsi kuitenkin rapistumaan mutta nykyään paikka on restauroitu täysin entiseen 1800-luvun loistoonsa. Kappeli onkin ainoa jäljellä oleva rakennus Loviisan kukoistus ajasta, 1800-luvun lopussa alkaneelta kylpyläkaudelta. Aukioloajat löydät heidän nettisivuilta täältä.

GRILLIMPI (Mariankatu 18) on suhteellisen tuore grilli Loviisassa, joka onneksi aloitti toimintansa legendaarisen Bruuns - grillin lopetuksen jälkeen. Bruuns-grill oli tunnettu pitaperuna-annoksestaan, jota nykyään saa Pirjon Pitaperunat- nimellä Grillimpistä.

LOCALE- ravintolassa (Mannerheiminkatu 2) sinut hurmaa paikalliseen tarjontaan ja sesonkiin perustuva menu ja hurmaava hieman moderni retrovaikutteinen sisustus! 

CORINT - TORIKAHVILAVAUNUsta saa maailman parhaita berliinimunkkeja, joita kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa torilla jos herkkuhammasta kolottaa!

BELLA - ravintolakahvila palvelee vegaaneja sekä kasvissyöjiä maukkaalla vegaanisella ruokalistalla, joka maistuu myös lihansyöjä/sekasyöjälle!

FAVORIT Cafe&Tea -kahvilasta löydät upean tee-valikoiman leivoksien ja tunnelmallisen sisustuksen lisäksi!


SHOPPAILE
HERTTANEN DESIGN&DELI (Stolpenkatu 5Ihana pieni pop up sisustus- ja herkkukauppa kaupungin keskustassa . Heiltä löytyy myös nettikauppa *klik klik

KRINTI (Laivasilta 1, SuolatoriKrinti on uutta ja vanhaa tavaraa laidasta laitaan myyvä pieni lifestyle-puoti Loviisan vanhassakaupungissa suolatorin laidalla. 

LOVIISAN SUURKIRPPIS (Mariankatu 22) on iso ja kattava kirpputori kaupungin keskustassa mistä voit tehdä niin vaate, antiikki kuin huonekalu löytöjä!

KARAMALOO (Laivasilta)on afrikkalaisiin käsitöihin keskittyvä pieni puoti Loviisan Laivasillan suola-aitassa.

Loviisan Sähköpisteen yhteydessä toimiva SISUSTUSKAUPASTA (Aleksanterinkatu 3 )löydät trendikkäät sisustusesineet ja -tavarat niin sisälle kuin ulos tai keittiöön, muun muassa merkeiltä Fanny K, Maku Kitchen Life ja Koto.

LOVIISAN ROMU JA REALISOINTI ( Mikkolantie 21 ) löydät kaikkea kivaa työkaluista, kalusteisiin, lasitavarasta levysoittimiin hyvään hintaan.

TAPAHTUMAT
Loviisassa järjestetään varsinkin kesällä monta suosittua tapahtumaa, joista ehkä suosituimmat ovat

LOVIISAN WANHAT TALOT- perinne- ja korjausrakennuspäivät järjestetään aina elokuun lopussa, tänä vuonna 24.-25.08.2019.

AVOIMET PUUTARHAT - tapahtumassa päästään kurkistamaan monena eri kesäviikonloppuina kesä-heinäkuussa.

SIBELIUS-PÄIVÄT ottavat paikkansa syyskuussa (tänä vuonna 4.-8.9 ) ja sitä kuvaillaan lämminhenkiseksi ja nuorekkaaksi kamarimusiikkifestivaaliksi.

KUNINGAS SAAPUU KAUPUNGKIIN 1700-LUVUN HENGESSÄ juhlitaan heinäkuun alussa vanhan ajan tyyliin ja tapahtumassa nähdään niin ruudin savua kuin taisteluesityksiäkin Bastion Ungernilla.

SMALL SHIPS RACE - VENEFESTIVAALI vietetään Laivasillalla heinäkuun puolessa välissä. Päivällä kisaillaan purjeveneillä ja illalla skåålataan Laivasiltojen terasseilla.

LOVIISAN RAVIT järjestetään joka toinen kesämaanantai Loviisan Raviradalla.

sekä talvisin joulumarkkinoiden lisäksi järjestetään LOVIISAN WANHAN AJAN JOULUKODIT 



LUE MYÖS





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...