lauantai 23. heinäkuuta 2016

FLAKANÄSEIN HIEKKASÄRKKÄ JA VIRKISTYSALUE PYHTÄÄLLÄ

Pyhtää

Pyhtää

Olipa tässä taannoin viime kesänä päivä heinäkuussa kun meillä molemmilla oli vapaata ja iltapäivästä iski "ei mitään tekemistä"-fiilis. Jotain haluttiin kuitenkin tehdä mutta aluksi ei meinattu keksiä mitään mutta pienen tovin googlettelun jälkeen päätettiin lähteä Flakanäsin ulkoilualueelle, joka siis sijaitsee Munapirtissä Pyhtäällä Tuuskin kylässä. 

Flakanäs on luonnon monimuotoisuuden ansiosta luokiteltu rannikon kulttuurimaisema-alueeksi ja on osa luonnonsuojelualueverkostoijen ulkopuolisista alueista. Flakanäsistä löytyy siis yksi Pyhtään virallisista uimarannoista ja sieltä löytyy myös grillikatos sekä karavaanarialue. Rannalta löytyy lisäksi hauskannäköiset pukukopit, käymälä ja muutama pöytä penkkeineen, joten siellä voi viihtyä hieman pidempäänkin halutessaan. Venelaituria ei valitettavasti paikasta löytynyt. Ranta oli siisti ja hyvin hoidetun oloinen ja tykkäsin erityisesti rannalle sijoitetuista pöydistä ja penkeistä, joiden ympärille onkin kiva kokoontua syömään tai seurustelemaan. Löytynee alueelta kuulemma myös vanha muinaisjäännös, hautaröykkiö (uimarannalle ja asuntoautoalueelle johtavan tien risteyksessä) sekä myös geokätkö. Näihin me emme kuitenkaan tällä kertaa tutustuneet sen tarkemmin.

Mukavan suuren ja siistin uimarannan lisäksi Flakanäsin erikoisuus on uimarannalta alkava pitkälle merelle ulottuva särkkä, joka siis edustaa poikkeuksellista ja ainutlaatuista luontoa meillä Suomessa. Särkän vieressä on ymmärtääkseni yksityisomistuksessa oleva mökki mutta seuraamalla polkua ja seuraamalla rantaa pääsee kävelemään särkälle, ilman että kävellään kenenkään tontille.

Me saatiin nauttia paikasta ihan omissa oloissa eikä tällä kertaa muita ihmisiä ollut paikalla (muut ovat sokeria ja sulavat sateesta? No eikä, eivät ehkä olleet niin tyhmiä kuin me ja uhmasimme säätä :D). Retkestä teki todella ainutlaatuisen särkällä kukoistava kukkaloisto ja toisella puolella särkkää möllöttävä aurinko ja kontrastina toisella puolella uhkaavasti lähenevä saderintama. Säästyttiin onneksi sateelta ja saatiin ainoastaan nauttia taivaan tuottamista hienoista värikontrasteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...