lauantai 26. maaliskuuta 2016

MONIPUOLINEN KYPROS

Ensimmäiselle ulkomaan matkalleni pääsin 2-vuotiaana kun suuntasimme Kyprokselle ja sen jälkeen Kyproksella olenkin käynyt varmaan seitsemän kertaa? En ole ihan varma mutta jotain sinne päin.

Olen siellä käynyt niin mummoni, perheeni, ystäväni ja mieheni kanssa kuin ihan yksinkin - monen monta erilaista reissua siis takana mutta jokaisesta reissusta jäänyt lämpimät muistot - olihan se monena vuotena kesän kohokohta. Kyproksen meille teki erityiseksi se ettei me menty siis vain rantalomalle vain sinne lähdettiin sukuloimaan ja näkemään läheisiä.




 




 


 




YLEISFIILIS
Kyproksella on siis erityinen paikka sydämmessäni jo sen takia että se on kuulunut niin vahvasti jo lapsuuteen ja iloisesti olen myös sukulaisten myötä päässyt vähän tutustumaan paikallisten elämään. Käynyt vuorilla paastojuhlissa (en muista oliko se niin että paaston aika loppui silloin? :D), käynyt karnevaaleilla, lukemattomat kerrat puistoissa ja rannoilla viettänyt päiviä ja edelleenkin haikailen gyros pitan perään! Ollaan käyty niin Pafoksessa, Limassolissa, Larnakassa, Nikosiassa ja Agia Napassa sekä rajan toisella puolella Girnessä.

TEKEMISTÄ

Kyprokselta löytyy paljon hienoja rantoja, uima-altaita, vesiurheilu mahdollisuuksia ja historiaa eikä siellä kannata jäädä vain turistialueelle notkumaan - ellei kyseessä vain ja ainoastaan beach and pool vacation


MATKAVINKIT:
- tutustukaa Kyprokseen turistialueen ulkopuolella
heittäkää ennakkoluulot mereen ja tutustukaa oikeaan elämään Kyproksella, se on niin paljon muutakin kuin tusinakaupat turistialueella.

- frappé

juokaa frappéa! Se on sellainen kylmä/jäinen maitokahvi, joka sopii erityisesti kuumaan päivään! (minun addiktioni jo vuodesta 2006)

- agia Napa

vaikkei niin biletyksestä välittäisikään Agia Napan rannat kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa ja kahlata viereiselle saarelle ottamaan aurinkoa

- kourionin ranta

Limassolissa Kourionin ranta on huikea kallioseinämineen. Paikalla on syvät juuret historiassa ja rannan läheltä löytyykin vanhan amfiteatterin raunioita. Olen myös siinä uskossa että mytologiassa Afroditen syntypaikkana pidetään juuri kyseistä paikkaa.

- nikosia

Nikosia on jaettu kaupunki. Kyproksen ja Pohjois-Kyproksen valloittaman Turkin raja kulkee pääkaupungin halki ja siellä pääsee kurkistamaan Turkin puolelle. Se on kuin kurkistus suoraan 70-luvulle kun kaikki on pitänyt jättää taakseen Turkin miehityksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...