lauantai 20. helmikuuta 2016

SYYSLOMA ISLANNISSA

Käytiin Islannissa äitini kanssa syksyllä 2013. Mieheni oli hetkeä aikaisemmin ilmoittanut että hänen työpaikkansa kustantaa heille matkan Jenkkeihin. Olin tietysti iloinen mutta aivan vihreä kateudesta ja silloin päätin että johonkin minäkin haluan. Äitin kanssa sitten mietittiin että minne lähdetään niin ei siinä montaa vaihtoehtoa ollut ja valittiin tietysti meidän molempien suuri haave - Islanti.

Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus



Islanti matkakokemus


 Islanti matkakokemus


 Reykjavik


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


 Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


Islanti matkakokemus


YLEISFIILIS
Islanti ja Reykjavik teki meihin lähtemättömän vaikutuksen! Islannissa luonto on maan valttikortti ja sitä yleensä turistit tulevat Islantiin ihailemaan. Sieltä kun löytyy vähän kaikille luonnonystäville jotakin. Meidän reissu piti sisällään oikeastaan ne must-see kohteet mitä ei voinut ekalla reissulla jättää väliin. Tuo reissu oli kaikin puolin yksi parhaista ja hienoimpia kokemuksia vaikka aika intensiivinen! Oikein suunnittelemalla koettiin ehkä se pienin mutta tärkein pala Islantia. Ruskapukuinen Islanti oli tosi kaunis mutta uskon että meillä kävi todella hyvä tuuri koko matkan aikana säiden suhteen. Viimeistä kotimatkapäivää lukuunottamatta, saimme nauttia todella kauniista aurinkoisista päivistä. Muutaman paikallisen mukaan se syksy oli muutenkin ollut poikkuksellisen kaunis ja vähäsateinen.

LENNOT JA MAJOITUS
Reissuun lähdettiin syyslomien aikaan lokakuussa ja mahdollisimman pienellä budjetilla. Muistaakseni neljän päivän reissusta maksettiin silloin 350€ per nuppi lentoineen ja hotelleineen. Yövyimme kolmen tähden hotellissa nimeltä Centerhotel Klopp, joka oli oikein hyvä budjettihotelli ja jopa vaatimaton aamiainen tarjoiltiin. 

TEKEMISTÄ
Neljän päivän reissuun varasin retkiä/tekemistä jo ennen matkaa, jotta saataisiin mahdollisimman paljon irti matkasta ja Islannin upeasta luonnosta. Ensimmäisenä iltana lähdettiin heti kokemaan Blue Lagoon, toisena päivänä kierrettiin "The Golden Circle", eli käytiin katsomassa Geirsirit, Gullfoss-vesiputous sekä Tingvellirin kanssalispuisto. Kolmantena päivänä käytiin ratsastamassa islanninhevosilla ja kierrettiin kävellen Reyjavikin kaupunkia katsomalla nähtävyyksiä ja syömällä kivoissa kahviloissa. Neljäntenä päivänä lähdettiinkin jo sitten aikaisin aamulla kotia kohti. 

MATKAVINKKEJÄ
- varaa rahaa
Matkalle kannattaa varata jonkin verran rahaa mukaan, koska siellä oleminen (meillä syöminen lähinnä, matkamuistoja tuli ostettua todella vähän) oli suhteellisen kallista. Myös islannin kruunun suhteuttaminen euroon oli todella todella vaikeata :D

- tutustu Islannin luontoon
Luonto on Islannissa se suurin nähtävyys ja siihen kannattaakin tutustua edes jollain muotoa ja suosittelenkin että jos ei osallistu tuollaiselle 3-in-1-tyyppiselle retkelle kuten me niin ainakin yksi must-see luontokohde Islannissa pitää käydä katsomassa!

- mene Blue Lagooniin päivällä valoisan aikaan
En tiedä miten asia on nykyään mutta silloin kun me käytiin Blue Lagoonissa, kävimme siellä illalla pimeän aikaan ja se oli pieni pettymys koska heillä ei ollut siellä illalla valaistusta. Ulkona altaassa ei nähnyt siis juuri mitään pimeyden sekä vesihöyryn takia. Muuten Blue Lagoon oli kiva kokemus mutta enemmän siitä olisi saanut irti illalla jos allas-alue olisi ollut valaistu. Tätä nykyä tämä saattaa jo olla korjattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...