lauantai 30. tammikuuta 2016

JOULUINEN BERLIINI

Silta Itä- ja Länsi Berliinin välillä
TV-Torni
Holocaust-muistomerkkillä


Berliinin muuri ja East Side Gallery
Joulutorilta

Tunnelmallinen joulutori

Syksyllä 2014 kaipasimme miehen kanssa yhdessä pientä irtiottoa arjesta ja selailtiin ahkerasti Lentodiilit - sivustoa. Sitten eteen tuli tarjous 3päivän reissusta Berliini joulukuussa, 4* hotellissa 150€/nenä. No, siinä sitten klikkailimme heti reissut ja viikkoa ennen joulua matkustimme ihanan jouluiseen Berliiniin. 

Vaikka kolme päivää ei tuntunut kovin pitkältä ajalta, teimme aika hyvän suunnitelman ja siinä ajassa näimme ehkä sen tärkeimmän kaupungista. Kaupungin julkinen liikenne (metro) oli myös todella kätevä tällaiseen muutaman päivän kaupunkilomaan. Metron käyttö oli helppoa ja nopeata.

Saavuimme keskipäivällä Berliiniin ja hotelliin kirjautumisen jälkeen tutustuttiin metrolla kulkemiseen ja kävellen kaupunkiin. Kävimme heti varaamassa ajan ensimmäiselle päivälle TV-torniin, josta muutaman tunnin päästä päästiin ihailemaan näkymiä koko kaupungin yli. Illalla ihastelimme joulutoria, sen tunnelmaa ja maisteltiin mitä maukkainpia brezeleitä ja saksalaisten glögiä, glüweinia. Joulufiilarit nousivat kyllä huippuunsa tuolla! 

Toisen päivän tavoitteeksi otettiin kiertää kaupungin meitä kiinnostavimmat nähtävyydet sekä syödä Berliinille tyypillisiä ruokia. Kävimme muun muassa katsomassa Berliinin muuria ja East Side Gallerya entisen Itä-Saksan puolella, tutustuimme Check-point Charlieen, kiersimme läpi Manner-Euroopan suurimman kauppakeskuksen KaDeWe:n ja kävimme Holocaust-muistomerkillä. Siinä kiertelyn lomassa maistoimme tietenkin döner kebabia sekä illalla suuntasimme hieman kaupungin ulkopuolelle maistamaan pieneen snägäriin, josta kuulemma (+googlettelun perusteella) saa maan parasta currywurstia. No, kummatkaan eivät tehneet minuun suurta vaikutusta mutta olivat oikein hyviä :) 

Kolmantena päivänä meillä oli kotiinlähtö päivä, mutta lento lähtisi vasta illalla. Kirjauduimme ulos hotellista ja saimme onneksi jättää matkalaukut hotellille säilöön päivän ajaksi. Suuntasimme viimeisenä päivänä Berliinin eläintarhaan, joka on eläinmäärällisesti yksi maailman suurimmista. Kokemus oli todella hyvä ja koko paikka vaikutti hyvin siistiltä. Suurin osa eläimistäkin näytti voivan oikein hyvin. Eläintarhaa ei huvikseen kyllä sanota suurimmaksi, sillä meillä kesti koko eläintarhan ympäri kävely ilman sen suurempia taukoja n. 4h. Siinä meni siis päivä oikein rattoisesti. Sen jälkeen suuntasimme syömään ja hotellin kautta lentokentälle. 


Paljon jäi varmasti näkemättä ja kokematta, mutta tällaiselle nopealle kaupunkilomalle 3päivää riitti oikein mainiosti ja tekemistä oli tarpeeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...