lauantai 21. tammikuuta 2017

TALVINEN VIIKONLOPPUMATKA RIIKAAN

Riika on talvella myös varteenotettava vaihtoehto matkakohteeksi. 


Viikonloppumatka Riikaan
Upea näkymä yli sumuisen Riian Pyhän Pietarin kirkon tornista

Viikonloppumatka Riikaan
360 astetta Riikaa

YLEISFIILIS
Riika on meidän kokemusten perusteella erittäin hyvä viikonloppumatka kohde, jonka ehtii koluta hyvin muutamassa päivässä. Vanhakaupungissa rittää nähtävää ja kaikki on ihan kävelymatkan päässä. Välillä pää oli ihan pyörällä kun huomasi että ollaanko me nyt jo tässä ja hotelli näkyy tuolla 50m päässä :D

Olen myös sitä mieltä että kaupunkilomille kannattaa lähteä myös muina vuodenaikoina kuin vain kesällä. Itse viehätyn kovasti siitä karusta talvimaisemasta. Ulkona oleminen kun on ihan asenne ja pukeutumiskysymys.


LENNOT ja MAJOITUS
Lennot varasin Travellinkin kautta lento+hotelli paketin, jossa suorat Air Balticin lennot Helsingistä Riikaan ja majoitukseksi Wellton Centrum Hotel and Spa hotelli, joka sijaitsi aivan vanhanssakaupungissa Pyhän Pietarin kirkon vieressä. Hotelli oli erittäin positiivinen yllätys niin palvelultaan kuin hinnaltaan, eli hyvä hinta-laatusuhde. Hotelli oli kaunis ulkoa että sisältä, henkilökunta ystävällistä ja ammattitaitoisia ja aamupala erittäin hyvä. Henkilökunta jopa ulkoskirjautusessa halusi varmistaa että onhan meillä taksi lentokentälle tai tiedämmehän varmasti missä lentokenttäbussin pysäkki sijaitsee! Huonosta Neuvostoliittoaikaisesta asiakaspalvelusta ei ainakaan tässä hotellissa ollut tietoakaan. Asiakaspalvelu muutenkin koko matkan aikana oli erittäin hyvää, jopa lipuntarkastajat tulivat kysymään tarvitaanko me apua kun näytettiin vähän eksyneiltä :D

 Hotellihuoneet olivat suhteellisen pieniä mutta meille tila riitti mainiosti ja huonekorkeus huoneessa oli huikea! Meillä oli huone sisäpihalle, joten huone oli myös hyvin hiljainen. Hotellissa oli myös SPA-osasto, jota kokeilimme pitkän ulkoilupäivän päätteeksi. Kylpylässä oli yksi isompi allas sekä poreamme sekä kaksi saunaa (tavallinen ja höyry).


Mustapäiden talo ja Pyhän Pietarin kirkon torni




Kolmen veljeksen talot edustavat Jugend-tyyliä ja ovat Riian vanhimmat kivitalot ja ovat rakennettu kaikki eri vuosisadoilla. Valkoisessa talossa ikkunat ovat kuulemma pieniä sen takia koska haluttiin välttyä ns. "valoverolta", jota siihen aikaan piti maksaa kadulle näkyvästä valon määrästä.

TEKEMISTÄ

Me otimme tämän loman aika rennosti ja tällaiseen mini-loman, jossa meillä oli vain yksi kokonainen päivä ja kaksi puolikasta niin ei kannatakkaan liian kireellä aikataululla mennä. Jätettiin ihan suosiolla kaikki kaupungin ulkopuolella olevat nähtävyydet parempaan kertaan, mm. TV-torni ja Jurmala, jotka olisivat kiinnostaneet. Tv-torni ei periaatteessa sijaitse kovinkaan kaukana Riian keskustasta mutta sumuisen sään takia, huipulta ei olisi varmasti nähnyt mitään. Nähtävyydet, jotka haluttiin nähdä ja kierrettiin olivat kaikki kävelymatkan päässä hotellilta, joten mitään julkisenliikenteen lippuja emme ostaneet muuta kuin lentokentälle ja takaisin.

Ensimmäisenä iltana kävelimme vanhassa kaupungissa ja nähtiin muun muassa Vapauden patsas ja käytiin Radisson Blun Sky Barissa. Ilta oli sumuinen joten näkymät 26. kerroksessa sijaitsevasta koktailbaarista jäivät hieman laimeiksi mutta lasihissi ylös oli kyllä kokemisen arvoinen. Seuraavana päivänä otettiin tavoitteeksi katsastaa muun muassa Latvian tiedeakatemia ("Stalinin hammas / Stalinin synttärikakku"), Riikan keskustori/ Zeppelini hallit, Mustapäiden talo, Pietarin kirkko, Tuomiokirkko, Kolmen veljeksen talot, Ruotsin portti, Ruutitorni ja "kissatalo". Kaikki nämä ehdittiin nähdä kävellen puolikkaassa päivässä. Eli välimatkat olivat todellakin lyhyitä.


Viikonloppumatka Riikaan
Latvian tiedeakatemia on mahtipontinen pilvenpiirtäjä Riian keskustassa ja edustaa stalinistista arkkitehtuuria.






Riian keskustori vanhoissa Zeppelini halleissa. Torilla voi parhaimmillaan käydä yli 100 000 kävijää päivässä.




Viikonloppumatka Riikaan


Viikonloppumatka Riikaan
Ruotsinportti. Pyöveli asui kuulemma ennen vanhaan portin yläkerrassa ja ikkunalaudalle ilmestyi aina ruusu kun oli jonkun onnettoman tuomiopäivä. Onneksi ruusuja ei näkynyt tällä kertaa!

RUOKAILU
Tämä matka ei ollut millään muotoa oikein ruokamatka kun eipä me juuri paikalliseen ruokaan sen enempää kuin paikallisiin oluisiin ja mustaan balsamiin tutustuttu. Ei sentään McDonalsissa käyty mutta TGI Fridayssa, mitä ei Suomessa sentään ole :D yritimme kovasti etsiä Tripadvisorista ravintoloita mutta ongelmaksi muodostui liian pitkä matka tai se että kyseiset paikat olivat niin suosittuja että niihin olisi kannattanut varata pöytä etukäteen.








Viikonloppumatka Riikaan

VINKKEJÄ
- Lentokentältä-Keskustaan:
Lentokentältä on helpointa ja halvinta hypätä bussiin nro 22, joka lähtee aivan tuloaulan parkkipaikan takaata (suunnista sinne minne kaikki muutkin :D) ja lippu maksoi ainoastaan 2€/nenä. Matka kesti n. 30min ja vaunuissa näkyi näytöiltä bussin reitti/pysähtymispaikat, jonka avulla osasimme hypätä oikeassa paikassa ulos. Me jäimme pois Autoosta-pysäkillä, joka sijaitsi aivan kivenheiton päässä hotellistamme.

- Pyhän Pietarin kirkko
Vaikka Riiassa pääsee suht halvalla ja vanhassakaupungissa riittää nähtävää ihan ilmaiseksikin mutta suosittelen ehdottomasti käydä suolaisesta pääsymaksusta huolimatta (9€/nenä) Pyhän Pietarin kirkon tornissa. Se sijaitsee keskellä vanhaakaupunkia ja yli 120m kirkontorniin pääsee 73m korkeudessa olevalle näköalatasanteelle, josta voi ihailla Riikaa panoramana.

- Latvian tiedeakatemia ("Stalinin hammas")

Tämä rakennus yllätti mahtipontisuudellaan ja kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa lähempää!

- Musta Balsami
Kannattaa maistaa Latvian omaa ylpeyttä eli Mustaa Balsamia, joka on Jägermaisterin tyyppinen yrittinen alkoholijuoma. Mustasta Balsamista löytyy erilaisia makuja orginaalin lisäksi ja me otimme sen makeamman vaihtoehdon (maistuu mustaherukkamehulle!!), mikä menee alas hieman nirsommaltakin snapsin ottajalta, eli aivan nappivalinta! Mustaa Balsamia tuotiin myös tuliaisina kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...