lauantai 7. tammikuuta 2017

KORSVIKSKYRKAN PERNAJASSA

Sijainti: Korsvikintie, 07900 Loviisa

RetkipaikkaRetkipaikka


Talven tähän asti kovimpana pakkaspäivänä piti tietenkin mennä vähän uhmaamaan kylmyyttä ja lähdettiin etsimään Retkipaikka-sivuston kautta löytämääni Korsvikskyrkan nimistä kivimuodostelmaa Pernajassa.

Korsvikskyrkan on siis jääkauden mukanaan kuljettamisen valtavista rapakivilohkareista muodostunut "luola", jonka suuruus on noin 5m x 2m x 2m. Luola muistuttaa jodenkin mielestä kirkon holvisalia, ja siitä varmaankin saannut nimensä. 

Löysimme paikalle pienen etsimisen jälkeen. Ajoimme paikan "parkkipaikan" ohi kun google maps ohjasi jollekkin yksityiselle pikku tielle. Mutta eikun uukkaria ja sitten silmiimme osuikin jo kyltti ja polku paikan päälle. Nähtävyys sijaitsee noin 500m metsäpolun päässä. Paikka on ilmeisesti suosittu paikallisten keskuudessa koska polulla näkyi useita tuoreita jälkiä ja vieraskirjassakin lähes joka päivälle kävijöitä. 

Meidän mielestä paikka oli aika vaikuttava, vaikkei luola nyt ihan meistä mikään kirkon holvisali ollutkaan mutta valtavat siirtolohkareet tekivät kyllä vaikutuksen. Miten noin isoja kiviä voikaan olla olemassa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TÄSMÄVINKIT LOVIISAAN

Mitä tehdä Loviisassa? Missä syödä tai koska tulla?  Lue alta paikallisen täsmä vinkit;  SYÖTÄVÄÄ JA JUOTAVAA ...